Kan vi ikke slutte med symbolske endringer og fokusere på pasientene?

Tidligere denne uka var vi på mestringshusene som er en av disse berømte HELFO aktørene. Det er nå fire måneder siden vi i brukerorganisasjonene meldte bekymring knyttet til nedleggingen av fritt behandlingsvalg (HELFO) i et møte med helseministeren.

Vi etterlyste hvordan man skal fylle gapet som oppstår når 500 døgnplasser forsvinner. Bare i Helse sør Øst dreier dette seg om kanskje så mye som 300 døgnbehandlingsplasser. Jeg hadde nok også forventet at man fra helsebyråkratiets side var opptatt av å ikke starte en forebyggings og opptrappingsplan med å rasere døgnbehandlingstilbudet.  

Noe av det arbeiderpartiet gikk til valg på var å fjerne pakkeforløp og å fjerne HELFO ordningen. Etter et år har man nå endelig klart og endre fra «pakkeforløp» til «Nasjonale pasientforløp psykisk helse og rus», imidlertid skal man ikke endre innholdet (foreløpig i alle fall). Målet med de nye førløpene er: Styrke samhandling bedre kvaliteten og øke brukermedvirkningen og å tilpasse det bedre til våre behov samt bedre forløpsarbeid.

Dette har vi vel kanskje hørt før, og for oss som var med å utforme pakkeforløp fremstår dette som fjas. Derfor lurer jeg på: hva koster navneendringen? Dagens gåte; hvor mange HELFO plasser kunne vi fått for dette tullet her? Jeg signere nå ja til forsvarlig utfasing av FBV, har vi råd til tullete navneendringer har vi også råd til pasientsenger, ferdig snakka….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: