Blog

Kan vi ikke slutte med symbolske endringer og fokusere på pasientene?

Tidligere denne uka var vi på mestringshusene som er en av disse berømte HELFO aktørene. Det er nå fire måneder siden vi i brukerorganisasjonene meldte bekymring knyttet til nedleggingen av fritt behandlingsvalg (HELFO) i et møte med helseministeren. Vi etterlyste hvordan man skal fylle gapet som oppstår når 500 døgnplasser forsvinner. Bare i Helse sørFortsett å lese «Kan vi ikke slutte med symbolske endringer og fokusere på pasientene?»

Søndag og grublerier om rus, psykisk helse, og opptrappingsplaner

I sykehustalen 2022 sa vår nye helseminister: «Regjeringen … jobber nå med å utarbeide en opptrappingsplan for psykisk helse og en forebyggings- og behandlingsreform for rusfeltet». Dette har skapt noen grublerier fra meg som brukerrepresentant, pasient og fagperson. Jeg velger derfor å skrive en personlig tekst knyttet til pasientrollen jeg har hatt de siste årene.Fortsett å lese «Søndag og grublerier om rus, psykisk helse, og opptrappingsplaner»

Tanker med og uten tømmermenn- Et skråblikk på rusreform og ruspolitikk

I det siste har jeg lest mye av det som skrives om rusreformen, det har gitt hodepine. I debatten er alle deltagere skråsikre på konsekvenser av reformen. Hva skal og kan man mene om noe så betent? Her er imidlertid min veldig u-kvalifisert synsing. Både om debattene og løsningene som foreslås. Jeg er ikke somFortsett å lese «Tanker med og uten tømmermenn- Et skråblikk på rusreform og ruspolitikk»


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggere liker dette: